varen900x440 04b

IMG 6245rozebloemDe duur van het coachtraject hangt af van veel factoren, die te maken hebben met de reden waarom je begeleid wilt worden. De een heeft aan 1 begeleidingssessie genoeg, de ander heeft een lang traject nodig (maximaal een half jaar). Alles daar tussenin is mogelijk. We spreken dat samen af en evalueren van tijd tot tijd waar je staat en wat je nog nodig hebt.
Na een kennismakingsgesprek kun je in de regel meteen beginnen met de coaching.
Interesse of een afspraak maken? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hoe ziet zo’n sessie eruit?

Ter illustratie geef ik je twee (fictieve) voorbeelden:

Voorbeeld 1

woman 2696408 640Mevrouw A is bij mij gekomen met de vraag hoe ze kan voorkomen dat ze in een burn-out belandt. Ze heeft de vorige keer verteld wat de situaties zijn waarin ze veel stress ervaart. Ik heb haar de vorige keer gevraagd om voor haarzelf de afgelopen 2 weken te registreren wat er gebeurt in haar lijf en hoofd als ze die stress ervaart en hoe ze vervolgens reageert. We beginnen deze sessie met

een ontspanningsoefening. Ik vraag haar hoe het met haar gaat. Zij vertelt wat er afgelopen week gebeurd is. We praten daarover. Na een tijdje vraag ik haar om in gedachten terug te gaan naar het moment dat een bepaalde situatie haar stress opleverde. Zo kan ze nu in een veilige omgeving, terwijl ze ontspannen bij mij is, ervaren wat er in haar lijf gebeurt. Ze ervaart tijdens de sessie dat haar lijf een soort barometer is. Dat ze die kan aflezen en ernaar kan gaan luisteren, een soort innerlijke stem. Ze krijgt de opdracht mee om de komende 2 weken tijdens haar werk te leren luisteren naar haar innerlijke ‘barometer’. We werken in kleine stapjes.